Zo wordt je picknick onvergetelijk

Begin bij de basis

Voor een leuke picknick heb je allereerst een goede locatie nodig. Misschien vind je wel een mooie plek aan het water of in het park. Maar je kunt je gasten natuurlijk niet op de grond laten zitten. Een picknickkleed is dus onmisbaar. Kies bij voorkeur voor een kleed van fleece. Dit materiaal voelt lekker zacht en comfortabel aan. Voelt de grond nog wat vochtig aan? Leg er dan een vuilniszak onder. Op deze manier trekt het vocht niet in je picknickkleed.

 

Uiteraard heb je voor de picknick ook een mand nodig waar je het eten in kwijt kunt. Een rieten picknickmand geeft meteen sfeer. Een koelbox is juist weer een stuk praktischer. Want als de zon volop schijnt, is het toch lekkerder om iets kouds te drinken. Sommige luxe picknickmanden zijn al gevuld met bestek, glazen en borden. Heb je dit niet? Denk er dan aan dat je zelf eetgerei mee moet nemen. Het handigst zijn de plastic glazen en borden. Dit scheelt je na afloop in ieder geval een hoop afwas.

 

Wat heb je nog meer nodig?

Bij een picknick vergeet je gemakkelijk iets. Maar als je een fles wijn wilt openen, is het toch vervelend als je de kurkentrekker thuis hebt laten liggen. En wat dacht van servetten? Dit zie je gemakkelijk over het hoofd als je de picknickmand inpakt. Wat je ook niet moet vergeten, is zonnecrème of sun-block. Neem daarnaast een fototoestel of wat spelletjes mee. Zo kun je lekker genieten van een lange maar gezellige dag in de zon.

Lekkere etenswaren voor in de picknickmand

De basis is klaar, dus nu kun je je gaan focussen op het eten. Brood en sandwiches zijn perfect voor een picknick. Je kunt thuis bijvoorbeeld al wat lekkere sandwiches met eiersalade of kruidenkaas en gerookte zalm maken. Een clubsandwich is een goed alternatief. Beleg je boterham met kaas, ham en wat van je favoriete groentes. Een likje mayonaise erop en klaar is je clubsandwich.

 

Als tussendoortje zijn rauwe groentes ideaal. Snij wat komkommer en wortels in kleine staafjes, maak wat bloemkoolroosjes en vergeet de radijsjes niet mee te nemen. Een beetje cocktailsaus maakt het helemaal af. Nu je toch aan het snijden bent, kun je meteen een bakje met vers fruit maken. Koude pasta, een salade of een kleine quiche zijn andere etenswaren die het goed doen bij een picknick. Het is maar net wat jij lekker vindt.

 

Een picknick met warm vlees

Ben je meer een liefhebber van warm eten? In sommige parken staan barbecues die je vrij kunt gebruiken. Een kleine wegwerpbarbecue is een handig alternatief. Voor het eten geldt: houd het zo simpel mogelijk. Kies gewoon voor barbecueworstjes, hamburgers of brochettes. Een beetje peper en zout er overheen en je hebt een heerlijke maaltijd.

 

Serveer er een heerlijk drankje bij

Bij een zomerse picknick hoort eigenlijk zelfgemaakte limonade. Kijk gewoon eens rond op internet. Hier zijn meer dan genoeg recepten te vinden. Heb je geen zin of tijd om zelf je drinken te maken? Een fles wijn, wat blikjes bier en frisdrank worden vast ook gewaardeerd. Als je deze tips volgt, kan er tijdens de picknick weinig misgaan. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je gewoon geniet van een gezellige dag met je vrienden of familie.

 

Heb je zelf nog tips of tricks, twijfel dan niet om ze met ons te delen!

lekkere
momenten

via foto's, en
seizoensrecepten